Moje sladké tajemství

Víte, jak zlepšit svou paměť?

Pořád něco hledáte a co si nenapíšete, to nevíte? Nebojte, nejste v tom sama! Zdravý dospělý člověk zapomene, co udělal v průměru šestkrát za týden, bez ohledu na věk či pohlaví. Přesto s tím ale můžete bojovat, a my vám poradíme, jak.

Jak si zapamatovat jména a tváře

Určitě to dobře znáte. Kamarádka vám někoho představí, ale vy už během několika vteřin nevíte, jak se jmenuje! Pokud si to chcete zapamatovat, prvním krokem je soustředit se na to, když někdo své jméno vysloví poprvé.

A případně se zeptat a potvrdit si, že se vyslovuje právě takto. Můžete se také zeptat, zda něco jeho příjmení znamená, nebo odkud pochází, pokud zní exoticky. Do paměti jméno dostanete nejlépe tak, že ho rovnou jeho

 Jak si pamatovat věci dlouhodobě

Jestli vám připadá, že už si nepamatujete tolik věcí jako dřív, může to být tím, že mozková kapacita se u lidí každým rokem snižuje o zhruba 0,5 procenta. Souvisí to nejen s věkem, ale i stresem, obezitou, nedostatkem vitamínů a řadou dalších faktorů.

Existuje jednoduchá cesta, jak tomu zabránit.

Nejúčinnějším způsobem způsobem, jak zlepšovat paměť, je podle odborníků cvičení a dodržování „mozkové“ diety, tedy konzumování většího množství ovoce a zeleniny s obsahem antioxidantů a jídla s velkým množstvím nenasycených mastných kyselin..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden