Víte, proč jsou černé potraviny zdravé?

Černá rýže, čočka a sója jsou plné vzácných živin. Jejich tmavá barva pochází z rostlinných barviv, které mohou pomoci snížit riziko cukrovky i srdečních onemocnění.

Čočka

Tahle luštěnina je plná železa a má i spoustu rozpustné vlákniny, která nejen snižuje hladinu cholesterolu, ale zlepšuje i imunitní systém. Dalším jejím bonusem je to, že se dá připravit na desítky způsobů a vykouzlit z ní celou řadu chutných a zdravých jídel.

Rýže a sója

Černá rýže obsahuje vysoké množství vitaminu E, který také posiluje imunitní systém a ještě chrání buňky před poškozením volnými radikály, a má mnohem víc antioxidantů, než borůvky. Černá sója zase může pomoct snížit riziko vzniku smrtelně nebezpečných krevních sraženin.

reklama
reklama

Komentáře