Moje chvilka pohody

Víte, proč jsou černé potraviny zdravé?

Černá rýže, čočka a sója jsou plné vzácných živin. Jejich tmavá barva pochází z rostlinných barviv, které mohou pomoci snížit riziko cukrovky i srdečních onemocnění.

Čočka

Tahle luštěnina je plná železa a má i spoustu rozpustné vlákniny, která nejen snižuje hladinu cholesterolu, ale zlepšuje i imunitní systém. Dalším jejím bonusem je to, že se dá připravit na desítky způsobů a vykouzlit z ní celou řadu chutných a zdravých jídel.

Rýže a sója

Černá rýže obsahuje vysoké množství vitaminu E, který také posiluje imunitní systém a ještě chrání buňky před poškozením volnými radikály, a má mnohem víc antioxidantů, než borůvky. Černá sója zase může pomoct snížit riziko vzniku smrtelně nebezpečných krevních sraženin.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden