Moje šťastná hvězda

Víte, proč lít olovo?

Oživte starý vánoční zvyk

Vánoce si můžete zpříjemnit celou řadou tradičních zvyků. Bez lití olova by se kdysi žádná domácnost neobešla. V kovové nádobce, třeba formičce na vánoční cukroví, nad plamenem svíčky roztavíte olovo, které opatrně naráz vlijete do nádoby se studenou vodou. Ztuhne během pěti minut. Odlitek pak vyjmete a pokusíte se vněm číst. Budete-li při lití olova myslet na příjemnou pohodu Vánoc, bude odpověď více obecná. 

Jaký je význam symbolů?

Chcete-li se skutečně podívat do budoucnosti, je důležité položit jasnou a srozumitelnou otázku, kterou si můžete zapsat, vyslovit ji nahlas či si ji nechat jen v hlavě. Pokuste se rozpoznat symboly, které odlitek nese a zamyslete se i nad tím, co svým tvarem připomíná. Nehledejte na něm však to, co na v něm vepsáno není. Objevíte-li na odlitku kříž, věřte, že nad vámi někdo drží ochrannou ruku. Je-li kříž nesouměrný či křivý, vyjadřuje, že budete mít velké problémy s autoritami. Žebřík pro změnu vyjadřuje, že žádný úspěch není jistý. Polámaný nás nabádá více přemýšlet a bezhlavě se do ničeho nepouštět, ale také to, že není vhodné se plést do záležitostí druhých lidí.

Na co si dát pozor?

Stromy vyjadřují dlouhou životní cestu. Dva porušené kruhy vedle sebe značí rozchod či zrušení zásnub nebo svatby. Vlnité čáry jsou předzvěstí nejasností, zmatků, ale je i znakem cestování.

Význam tvarů

Má-li tvar pravidelného kruhu, je varováním, abyste nenaletěli podvodníkům. Zvon je vážným varováním. Je brán jako předzvěst pohřbu, ale věžní zvony jsou zase pozvánkou do společnosti. Věnec vždy vyjadřuje pocty. Má-li čtyři strany, zhruba stejně dlouhé, čeká vás harmonický život. Trojúhelník potvrzuje štěstí v podnikání. Vytvoří-li se jakákoli dutinka, jste snadno zranitelní a máte okolo sebe falešné přátele. Hvězda vyjadřuje úspěch ve veškerém konání. Tvar květu je příslibem rodinného štěstí. Anděl vyjadřuje, že nic není tak vážné, jak to vypadá na první pohled, a vše je řešitelné. Odlitek anděla by se měl stát vaším talismanem a mělo by se mu dostat důstojného místa ve vašem bytě.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden