Vitello tonnato

Suroviny na 4 porce:

telecí kýta

1 konzerva tuňáka

1 mrkev

1 řapíkatý celer

1 cibule

kapary

masový vývar

citronová štáva

majonéza

snítky tymiánu

olivový olej

sůl

Postup:

Zeleninu nakrájíme, dáme do kastrůlku, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Kýtu očistíme, osolíme, opepříme a posypem čerstvým tymiánem. Pak maso zabalíme do potravinové fólie a vložíme do vývaru se zeleninou. Necháme povařit 30–40 minut. Uvařené maso necháme zchladnout a vývar přecedíme. Připravíme si omáčku: k tuňákovi přidáme sůl, citronovou šťávu, naběračku vývaru a lžíci majonézy. Rozmixujee, přidáme kapku olivového oleje a šťávu z masa, kterou jste předem svařili. Znovu promixujeme. Telecí nakrájíme na drobné plátky a zalijeme omáčkou z tuňáka. Ozdobíme kapary a zeleninou z vývaru.

reklama

Komentáře

reklama