Vláčný hruškovotvarohový koláč

Ke konci léta a počínajícímu podzimnímu počasí neodmyslitelně patří nadýchaný hruškový koláč.


Suroviny:


1 hrnek polohrubé mouky


3 velké hrušky


½ hrnku krupicového cukru


½ prášku do pečiva


½ hrnku plnotučného mléka 


¼ hrnku oleje 


1 vejce


kousek másla


moučkový cukr


Na tvarohovou náplň:


250 g měkkého tvarohu


1 bílek


jeden vanilinový cukr


Postup:


Připravte si kulatou formu na koláč a vystelte ji pečicím papírem, případně vymažte kouskem másla. Troubu rozehřejte na 180 °C. Hrušky omyjte a nakrájejte je na tenké měsíčky. V misce vyšlehejte bílek do hustého sněhu a dejte ho stranou. V další míse smíchejte mouku, cukr a kypřicí prášek.


Poté přijdejte vejce, mléko a olej. Prošlehejte. Těsto vylijte ho do koláčové formy a nechte odležet. Nyní v misce smíchejte tvaroh, vanilinový cukr a vyšlehaný bílek. Těsto naplňte tvarohovou náplní a navrch vyskládejte hrušky. Pečte 30 minut a pak snižte teplotu na 140 °C a pečte 40 minut. Koláč posypejte moučkovým cukrem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden