Moje šťastná hvězda

Vladimír Dlouhý: Chtěl být raději inženýrem

Už jako malý kluk zářil před kamerou, ale neměl v úmyslu být hercem. VLADIMÍR DLOUHÝ (†52) se totiž už odmala chtěl stát stavebním inženýrem jako jeho tatínek.

K herectví se dostal náhodou, ale nakonec se stalo jeho životním řemeslem. Herec Vladimír Dlouhý (†52) se před kamerou ukázal teprve ve dvanácti letech, ale už v té době si ho všichni oblíbili. Jeho první role byla ve filmu režiséra Karla Kachyni (†80) Už zase skáču přes kaluže.

Našli ho ve škole

K roli ve filmu se dostal náhodou, a to přímo ve škole. Tou dobou byl Dlouhý v šesté třídě a všimla si ho pomocná režisérka Milada Mikešová. V té době ale netušil, že se herectví bude věnovat celý život.Bral to jen jako náhodu a jako malý kluk si ve filmu zahrál moc rád. Všichni si stáli za tím, že má talent, on se ale i tak chtěl stát stavebním inženýrem.

Stál si za svým

Díky roli ve filmu Už zase skáču přes kaluže se stal Dlouhý dětskou filmovou sedmdesátých let.Sám bral ale herectví stále na lehkou váhu. Na jeho vysněnou průmyslovou školu ho bohužel nepřijali, ale on byl i nadále velmi tvrdohlavý a začal se učit pro změnu na zedníka. Jeho hereckou kariéru podpořil až režisér Petr Schulhoff (†64), který ho neustále nabádal k tomu, ať jde na konzervatoř.Vladimír ho nakonec poslechl a udělal dobře. Konzervatoř úspěšně vystudoval a díky tomu se mohl realizovat jako skutečný herec. Jeho život však bohužel nakonec předčasně ukončila nemoc.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden