Moje šťastná hvězda

Vlasy podle pleti

Barva vlasů není jen vaše volba. Uvědomte si, že ke každému odstínu pleti se hodí trochu jiná.

Podle typu pleti, jenž máme, bychom si měli vybírat i barvu, kterou, v případě barvení, na své vlasy zvolíme.

Není blond jako blond

Blond barva má spoustu odstínů. Barvu proto vždy volte s ohledem na váš typ pleti. Pokud máte teplý typ pleti, tj. vaše pleť je lehce hnědá, dobře se opaluje a vaše oči jsou spíše tmavší barvy – tento typ poznáte také podle toho, že na zápěstí má žíly nazelenalé barvy – neměly byste volit hodně světlou barvu. Ta je naopak určena pro ženy se světlou pletí a modrýma očima. Pozor ale, pokud jste světlá a jdete spíše do růžova, nevolte příliš světlou až jahodovou barvu. Pokud jste světlá a vaše pokožka je spíše do žluté barvy, nepoužívejte zlatavé odstíny a volte spíše chladnější.

Hnědovláska

Hnědé vlasy vás často mohou udělat starší. Pokud si změny vaše okolí všimlo a okomentovalo to tím, že vypadáte starší, vraťte se raději k původní barvě. Hnědá barva nesluší každému. Pokud máte bledou pleť, nevolte tmavé odstíny, ale spíše světlejší hnědou. Ideální odstíny jsou lehce kaštanová a karamelová. Tyto odstíny vás rozjasní.

Ohnivá zrzka

Zvlášť u zrzek platí, že důležitá je přirozenost. Příliš oranžové odstíny sluší málokomu. Zrzavá je ideální pro ženy se světlou pokožkou, ty by měly volit vždy světlejší odstíny této barvy. Naopak tmavé, teplé typy si mohou dovolit mahagonové odstíny, dokonce i tmavší červenou.

Černovlasá Sněhurka

Pokud máte světlou pleť, zkuste se této barvě vyhnout. Nevypadá dobře, barvu pleti ještě více vytáhne a ta pak vypadá nezdravě. Pokud nemáte od přírody černé vlasy, zkuste zvolit spíše tmavě hnědý odstín. Černá je určena ženám, které jsou spíše teplým typem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden