Voňavá švestková povidla

Lze je dochutit namletým kořením

Švestková povidla patří neodmyslitelně k naší historii, bez velké nadsázky i k národnímu dědictví.

Ingredience:


  • 3 kg švestek

  • 750 g krupicového cukru

  • 3 lžíce octa

  • 1 lžička mleté skořice

  • 5 lžic rumu


Postup:

  • Omyté a vypeckované švestky dáme do pekáče, pokapeme je octem, dobře je promícháme a dáme péct při 220 °C. Po celou dobu je nemícháme.

  • Po 25 minutách je rovnoměrně zasypeme asi tak povinou cukru a dáme opět péct. Po 15 minutách je opět rovnoměrně zasypeme zbytkem cukru a dáme péct na dalších 15 minut. Pokud budou příliš řídká, pečeme je ještě dalších 10 minut.

  • Po upečení přidáme rum, skořici, dobře promícháme a ponorným mixérem rozmixujeme.

  • Ještě horké je naplníme do sklenic, zakápneme místo umělých konzervantů rumem, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru.

reklama
reklama