Voňavé perníčky

Suroviny:


  • 400 g hladké mouky

  • 140 g moučkového cukru

  • 1 lžíce mletého perníkového koření

  • 2 lžíce medu

  • 2 vejce

  • 50 g tuku


Na polevu:

  • 1 bílek + citronová šťáva

  • 150 g moučkového cukru


Postup:

Mouku a cukr nasypeme na vál, přidáme koření, med, vejce a tuk, a vypracujeme hladké, tuhé těsto. Dáme na dva až tři dny uležet. Těsto prohněteme a vyválíme na 2 milimetry tenký plát. Pomocí svých nejoblíbenějších vykrajovátek z něj vykrájíme perníčky.  Pečeme je na plechu vyloženém pečicím papírem při 180 stupních zhruba 10–12 minut.

Perníčky po vychladnutí zdobíme polevou: utřeme bílek s cukrem a po kapkách přidáváme citronovou šťávu tak, abyste získali lesklou hmotu.

reklama
reklama

Komentáře