Voňavé perníčky

Suroviny:

400 g hladké mouky

140 g moučkového cukru

1 lžíce mletého perníkového koření

2 lžíce medu

2 vejce

50 g tuku

Na polevu:

1 bílek + citronová šťáva

150 g moučkového cukru

Postup:

Mouku a cukr nasypte na vál, přidejte koření, med, vejce a tuk a vypracujte hladké, tuhé těsto. Těsto dejte na dva až tři dny uležet, poté ho prohněťte a vyválejte na 2 milimetry tenký plát.

Pomocí vykrajovátek z něj vykrájejte perníčky, ty později pečte na plechu vyloženém pečicím papírem při 180 °C zhruba 10–12 minut. Perníčky po vychladnutí zdobte bílou polevou: utřete bílek s cukrem a po kapkách přidávejte citronovou šťávu tak, abyste získali lesklou a polotuhou hmotu.

Tip!

Chcete, aby vám perníčky do pár dnů krásně změkly? Naskládejte je do krabice a přidejte k nim jedno rozkrojené jablíčko. Perníčky tak budou mít z čeho natahovat vlhkost.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden