Staré dobré časy

Vrásky jsou znamením, že nelituje jediného dne, říká Markéta Hrubešová

Staré dobré časy

Dřív hrála naivky, nyní si užívá roli seriálové potvory. Je to prý sexy.

Poetický snímek Oznamuje se láskám vašim byl jedním z prvních filmů mladičké Markéty Hrubešové. Přinesl jí nejen slávu, ale i velkou, i když jen platonickou lásku.

Romantický příběh, který se zrodil ve válečných letech Oznamuje se láskám vašim natočil režisér Karel Kachyňa (1924-2004), který do hlavních rolí obsadil tehdy již slavného Lukáše Vaculíka (*1962) a začínající Markétu Hrubešovou (*1972).

Psal se rok 1988, mladičké herečce bylo pouhých šestnáct let a už se měla před kamerou svléknout.

Příběh milenců nás dojímá dodnes

I když se jednalo o velmi decentní scénu, režisér to nejprve probral s jejími rodiči. Vysvětlil jim, proč je právě tento obraz pro film tak důležitý a oni souhlasili. Nechtěli totiž dceři bránit v úspěšně nastartované kariéře. My už víme, že udělali dobře.

Vždyť příběh mladičké německé dívky Ulriky a lodníka Káji, který nenávidí nacisty, nás dojímá dodnes. Navíc žasneme nad tím, že

Zbývá vám 73% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden