Můj kousek štěstí

Vřes vyžene písek z těla a rozbije močové kameny

Tato keříčkovitá bylina se dokáže na některých místech tak rozmnožit, že vytváří nádherné, zdaleka viditelné barevné skvrny - vřesoviště.

Vřes má velmi rád sucho, proto ho nejčastěji najdeme na slunných loukách, na suchých mýtinách a pasekách.Sbírá se celá kvetoucí nať, dokud ještě není dřevnatá. Pro velké množství dobrých vlastností tvoří vřes přísadu do mnohých bylinných čajů. Především ho přidáváme do směsí na léčení chorob ledvin a prostaty, neboť výborně dezinfikuje močové cesty a má protizánětlivé účinky.Tím pomáhá při zánětu ledvin, močového měchýře, močových cest a zároveň také rozpouští močové kameny. Svou močopudností zlepšuje odvod tekutin z těla, snižuje pocení, prospívá i při revmatických onemocněních.Kromě toho pomáhá uklidňovat nervovou soustavu, výborně zabírá proti nespavosti a při poruchách metabolismu. Protože je také potopudný, můžeme ho využít i při onemocnění z prochladnutí a proti horečce.

Ulevte ledvinám!

Vřes je jedna z mála rostlin, které pomáhají při řezavé bolesti při močení.I když se vřes používá především vnitřně, jeho stahující účinky můžeme uplatnit i zevně, a to k omývání ran. Čaj z vřesu nemá žádné nepříznivé účinky ani při dlouhodobém užívání. Jaká je čajová směs na zánět ledvin? Smícháme 5 dílů natě vřesu, 5 dílů natě zlatobýlu, 3 díly natě rozrazilu, 2 díly natě šalvěje a 1 díl natě jalovce.Dvě lžíce směsi zalijeme půllitrem vroucí vody a necháme přikryté 15 minut vylouhovat. Čaj přecedíme a pijeme vlažný třikrát denně. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden