Moje šťastná hvězda

Všechny manželské krize řešili s elegancí a humorem

Moje šťastná hvězda

Nosila v sobě hříchy, s nimiž bojovala dokonce svých dní. Se všemi se vypořádala, jen se smrtí svého manžela ne.

Život Vlasty Chramostové (†92) často připomínal dramata, v nichž hrála. Přesto žila naplno a s chutí, a to i díky osudovému vztahu k muži, kterého přežila jen o několik měsíců.

Když se Vlasta Chramostová (†92) vracívala v rozhovorech i ve své autobiografické knize do minulosti, říkala, že se její životní příběh odehrával v jakýchsi etapách – herecké, disidentské a v etapě návratů. U všech byl její manžel, kameraman Stanislav Milota (†85), s nímž prožila bezmála šedesát společných let.

První manželství pod stranickou hvězdou

Pocházela z rodiny jihomoravských vlasteneckých učitelů. Tatínkovi dva bratři padli za první světové války v legiích a jeden ze strýců byl popraven nacisty. Politika byla běžnou součástí rodinných diskusí, takže se o ni od mládí zajímala i ona. Bylo tomu tak i poté, co

Zbývá vám 87% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden