Můj čas na kafíčko

Všemocný kofein

Jen máloco umí tak povzbudit, ale třeba i vykouzlit chvilku pohody, jako je šálek dobré a voňavé kávy.

Kofein toho ale umí o moc víc a rozhodně se neztratí ani v péči o tělo a pleť. Velmi často je kofein součástí kosmetických přípravků. V takovém případě je schopen proniknout do pokožky přibližně za pět minut po aplikaci.

Nejvýraznější absorpce je pak během hodiny. Z krému, séra či jiného kosmetického přípravku začne kofein při aplikaci na kůži pronikat v podstatě do všech jejích vrstev a umí tam učiněné divy.

Kofein výtečně odbourává celulitidu.

Perfektně prokrví

V místech, kde působí, se významným způsobem zvyšuje mikrocirkulace krve, a tím pádem se do těchto oblastí dostává více kyslíku a živin. To působí velmi dobře na regulaci tmavých kruhů pod očima.

A takto oživená pleť pak lépe vytváří kolagen, což zamezuje tvorbě vrásek. Ruku v ruce s pořádným prokrvením jde samozřejmě i to, že se v takových místech netvoří otoky. Kofein zároveň podporuje lipolýzu, tedy odbourávání tuku v tukových buňkách. Funkce odvodnění a lipolýzy z něj tedy dělají skvělého pomocníka v boji s celulitidou.

Podporuje růst vlasů

Kofein je ale vhodný nejen k péči o pleť. Známé jsou jeho blahodárné účinky na růst vlasů. Kofeinové přípravky aktivně působí na hladké svalstvo u kořínků vlasů a zvýšenou mikrocirkulací krve v této oblasti obohacují vlasové folikuly o množství potřebných živin k růstu vlasů a působí také proti jejich vypadávání.

Ničí bakterie

O kávě se traduje, že způsobuje žloutnutí zubů. Což je pravda, ale musela byste vypít až 6 šálků denně. Káva v ústech ale i prospívá, neboť vedle kofeinu obsahuje také další látky, které brání bakteriím, aby zuby ničily.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden