Můj kousek štěstí

Vůně vanilky zlepší na Vánoce vztahy

Povzbuzuje smysly, působí proti depresím, podporuje dobrou náladu, chuť k jídlu a zbaví vás nespavosti a děsivých snů. Ideální vůně pro sváteční pohodu. Tohle omamně voňavé koření zná určitě každý z nás.

Zejména v období Vánoc provoní vanilkové rohlíčky byt většiny z nás. V kuchyni se využívá zejména k dochucování smetany, krémů, pudinků a zmrzliny. Vanilkou se dochucuje kakao a čokoláda. V Mexiku se podává s tmavými fazolemi, zvýrazňuje sladkou chuť kořenové zeleniny a je dobrá s ovocem – jablky, melounem, broskvemi, revení, jahodami, hruškami.Hodí se také k rybám a k mořským plodům. Skvěle se kombinuje s chilli, kardamomem, skořicí, hřebíčkem a šafránem.

Nezapomeňte na rohlíčky!

Vanilka má antimykotické vlastnosti, pomáhá tedy k léčení plísní a houbových onemocnění.Často se tedy používá k léčbě kožních problémů, jako jsou ekzémy a dermatitidy. Působí příznivě také při zánětlivých onemocněních. Výborně působí proti únavě, uklidňuje nervy, působí také jako afrodisiakum – vůně vanilky úzce souvisí s lidskými feromony, protože zvyšuje erotickou přitažlivost.

V současné době je vanilka využívána jako afrodiziakum. Vanilka taky povzbuzuje mozkovou činnost, působí proti horečce a povzbuzuje vlastně i celé tělo. Masáže vanilkovým olejem příznivě působí na srdce, regenerují pokožku a vrací optimismus a celkovou vyrovnanost.
Vanilka působí proti nevolnostem v těhotenství, např. taková vanilková zmrzlina těhotné ženě velmi uleví.

Není nad domácí cukr!

Pokud v kuchyni využíváte vanilkové lusky, po vyškrábaní dužiny použitý lusk nevyhazujte, ale přidejte do dózy s cukrem.Obsahuje totiž značné množství aroma. Pouze v případě, že jste lusk namočili například do mléka nebo smetany není už vhodné další použití. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden