Můj kousek štěstí

Vyberte si ideální tvar nehtů

Upravené nehty jsou vizitkou každé ženy. Záleží ale i na jejich tvaru.

Správný tvar nehtů dokáže například opticky prodloužit či zeštíhlit prsty. Čemu je potřeba věnovat pozornost?

Jaký zvolit

Vezměte v úvahu délku i šířku svých prstů a také kvalitu nehtů a požadovanou délku. Pokud si i tak nejste jistá, řiďte se tvarem vaší lunuly, spodní části nehtů, která vypadá jako malý půlměsíček. Obvykle má tři základní tvary: hranatější, oblejší či rovnější. Její tvar vám napoví, jak byste si měla nehty stříhat.

Mandlový tvar

Tvar mandle je asi nejoblíbenější, opticky prodlužuje prsty a vypadá hezky i v kratším provedení. Linie stran nehtu vytvarujete pilníkem, aby se sbíhaly do jemné špičky, stejně jako u mandle.

Nehty snesou i originálnější zdobení.

Oválný tvar

Tento tvar nehtů se hodí téměř pro každou ženu, vyžaduje ale delší nehty, o které musíte dobře pečovat. Až nehty trochu povyrostou, nestříhejte je, ale dotvarujte zaoblený konec pomocí jemného pilníku. Starejte se o jeho čistotu, jen tak je účinný.

Krátký kulatý tvar

Máte-li dlouhé a tenké prsty, opticky je zkrátí. Navíc vám nehty nebudou překážet při žádných činnostech a zvládnete si udělat manikúru sama. Nehty nejdřív zastřihněte ostrými nůžtičkami do kulata a pak je zapilujte, aby nedocházelo k jejich zatrhávání.

Krátký hranatý tvar

Hodí se pro ženy, které mají štíhlé prsty a úzké nehty. Pokud máte prsty silnější, volte delší nehty v hranatém tvaru, který prsty opticky prodlouží. Hrany nehtu ostříhejte rovně a vršek nehtu zapilujte také do rovna. Pak ještě jemně zaoblete hrany. Sluší jim francouzská manikúra.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden