Výborná norská bujabéza

Silný rybí vývar plný masa a mořských plodů je velmi posilňující.  

Suroviny na 4 porce:

½ chilli papričky

2 stroužky česneku

1 mrkev

½ fenyklu

1 velká cibule

olivový olej

šafrán

konzerva drcených rajčat

rybí vývar

pivo – světlý ležák

krabí nohy či klepeta

slávky

kousek lososa

nakládané papriky v oleji

blanšírované krevety

sůl

Postup:

Do hrnce vlijeme olivový olej – na něm osmahneme chilli a česnek, přidáme mrkev s cibulí, fenykl, opět osmahneme, přidáme špetku šafránu, osmahneme, vlijeme rajčata, orestujeme, zalijeme rybím vývarem a vaříme 2 hodiny. Krabí nohy v kloubech rozkrojíme, vyjmeme maso, které ponecháme stranou a skelet vložíme do vývaru. Z filetu lososa stáhneme kůži a maso nakrájíme na menší kostky.  Nakládanou papriku nakrájíme na nudličky, vložíme do polévky, zalijeme pivem, přidáme lososa, slávky, opatrně zamícháme, povaříme 3 minuty a servírujeme. Krabí maso vložíme minutu před dokončením. Do talíře vkládáme krevety, zalijeme vařící polévkou a servírujeme.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden