Můj čas na kafíčko

Vyhrál už svůj boj se zlými démony?

Herce Jaroslava Plesla (48) momentálně můžeme vídat na televizních obrazovkách v seriálu Stíny v mlze, kde ztvárňuje manžela hlavní hrdinky Petry Špalkové (46).

Je to po dlouhé době relativně klidná role. Celou řadu let ho totiž režiséři pasovali zejména do rolí různých psychopatů, bláznů a podivínů a podle samotného Plesla nebyli daleko od reality....

Byl jako neřízená střela

Kolem třicítky měl zavedený herec pražského Dejvického divadla podle vlastních slov pocit, že je doslova nesmrtelný, a choval se jako sebevrah. Nekonečné večírky, kde alkohol tekl proudem, byly na denním pořádku. Žil jako bohém.

V seriálu Stíny v mlze s Petrou Špalkovou.

Bylo to prý veselé až do té doby, kdy jeho tělo začalo proti tomuto způsobu života protestovat. „Signálem byla chronická nespavost, která ze mě dělala chodící mrtvolu. Byl jsem vyčerpaný, připadalo mi, že mám mozek větší než hlavu, nic mě nebavilo. Je to utrpení. Samozřejmě alkohol či cigarety tomu rozhodně nepomůžou,“ vysvětloval tehdy.

Strach o zdraví

Skončil proto s flámováním, seknul s kouřením, se kterým začal už ve čtrnácti letech, a začal se chovat zodpovědně. Také vzhledem k velké pracovní vytíženosti si takový život nemohl dovolit. Byl natolik zaměstnaný, že několikrát propásl i svoji vlastní filmovou premiéru, protože zrovna natáčel kdesi na druhém konci republiky.

Vždyť filmů má za sebou několik desítek a seriálů už více než desítku – za ty nejpovedenější zmiňme aspoň Ochránce, Čtvrtou hvězdu a Doktora Martina. Za práci je ale rád, i když tvrdí, že si chce právě od rolí výše zmiňovaných psychopatů odpočinout.

Ať chce nebo ne, prostředí a nálada z natáčení se mu promítá výrazně i do soukromého života a to je prý náročné. Teď se rád zavře někde na samotě, vyčistí si hlavu a utřídí myšlenky.

Rodina nehrozí. Zatím...

Spousta lidí se také diví, že ještě ve svém věku nezaložil rodinu a je stále sám. Tím spíš ho tak někteří vnímají jako podivína. I na to má ovšem Jaroslav Plesl odpověď. „Jsem docela opatrný, vidím kolem, jak se vztahy rozpadají. Nemám trvalý vztah, i když mě napadá, že už bych sakra nějaký měl mít.

Jenže to bych musel natrefit na tu správnou osobu,“  svěřil se před časem. Zatím to ale nevypadá, že by se u něj něco v tomto ohledu změnilo. Bude si tak užívat život starého mládence, nebo konečně najde svoji femme fatale? To je pro tuto chvíli ještě ve hvězdách.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden