Můj čas na kafíčko

Vyměnil vás za JINOU?

Jaké jsou nejčastější důvody toho, že chlap po rozchodu hned skočí do nové náruče?

Rozchod je vždy bolestivý, zvláště pro ty, kteří se rozejít vůbec nechtěli. O to horší je, když chlap odchází za jinou ženou nebo ho vzápětí po rozchodu potkáte s mladší kráskou. Jak se k tomu postavit? A co můžete udělat, aby vám bylo líp?

Mnoho žen si myslí, že se zbaví bolesti tím, když pochopí, proč si partner tak rychle našel jinou partnerku. Pátrají, v čem je ta nová lepší, a trpí tím, že ony jsou těmi horšími.

Jeden z důvodů, proč se muž po rozchodu hned vrhá do nové náruče, je to, že neumí být sám, samoty se bojí a nemá pocit vlastní hodnoty. Nová žena mu dodává pocit důležitosti.

Opustil vás ten mizera? Začněte si užívat život po svém.

Náplast na bolest

Mnoho lidí spojuje vlastní samotu s tím, že jsou špatní, a tak tyto pocity přebíjejí tím, že si hned najdou někoho jiného. Jeden z dalších důvodů, proč si hned po rozchodu našel partner jinou, může být ten, že s vámi byl nespokojený a touží po něčem novém, po novém zážitku, po novém vztahu.

Chce vztah budovat jinak, nově. Potřebuje se rychle dostat z rozchodu. Dalším důvodem, který je běžný, proč si našel partner jinou, je i to, že potřebuje přemostění. Co tím myslím? Potřebuje se dostat z rozchodu, který s vámi zažil. Nový vztah je jakási náplast na bolest.

Ten, kdo odchází, netrpí?

Mnoho lidí si myslí, že ten, který ze vztahu odchází, je v klidu a pohodě a netrpí. Je to chiméra a není to pravda. To, že chlap opustí vztah, neznamená, že tím není zasažen, že ho to nebolí a že nevzpomíná na vše pěkné, co jste spolu prožili.

Když jeden odchází, ztrácí obě dvě strany. Je to z toho důvodu, že oba jste do vztahu investovali časově, emocionálně, finančně, a rozchod není jednoduchý, i když si partner po rozchodu najde jinou.

Když vás spaluje krutá zrada

Přehnaná starostlivost, proč si partner po rozchodu našel jinou, která je až nutkavou potřebou, nikam nevede a ukazuje na to, že tím trpíte. Je to přirozené, protože se cítíte podvedena, znehodnocena, zrazena, zraněna.

Nicméně to, že se budete snažit přemýšlet o tom, proč to udělal, v čem je ta žena lepší než vy, vám v ničem nepomůže. Měla byste se zaměřit sama na sebe a na to, co teď můžete udělat pro to, abyste se z té situace co nejdřív dostala.

Neseďte v koutě

Nejhorší, co můžete udělat po rozchodu, když si partner najde hned jinou, je, že zůstanete sama doma a budete se neustále užírat tím, v čem byl problém. To nejlepší, co můžete udělat, je zaměstnat se jinými aktivitami, např. cestováním, vzděláváním, novými zájmy.

Ideální by bylo začít tím, že si naplánujete aktivity. Měla byste plánovat aktivity na 14 dní dopředu a domlouvat se se svými přáteli. Je lepší, když s někým sdílíte čas, než být sama.

Nedovolte mysli, aby vás ovládla

Velká chyba spousty žen po rozchodu je, že je najednou vůbec nic nebaví, a tak celé týdny sedí doma samy a přemýšlí o tom, proč si ten nezdárnej chlap našel jinou. Zaměstnávejte svoji mysl něčím jiným a nedovolte, abyste se chytila do pavučiny sebedestrukce a jen se utápěla v myšlenkách, v čem byla chyba u vás, v čem jste ta špatná.

Dělejte nové věci, i když vás zpočátku nebudou bavit. Už to, že se začnete zajímat o to, jaký koníček teď můžete dělat nebo na jaký kurz brzy zajít, kam jet o víkendu, vaši mysl pozitivně zaměstná a přeprogramuje vás to z roviny utrpení do roviny přijetí nového života.

Najděte si nové radosti a přátele

Některé ženy si stěžují, že vztahu daly všechno, a teď, když chlap frnknul, tak náhle nemají žádné přátele. Dnes není nic jednoduššího než si najít nějaké zajímavé spolky či jiné skupiny, ke kterým se můžete přidat a můžete celou situaci lépe zvládat.

To, jak zvládáte rozchod, ukazuje na vaši osobnost, jak je vyspělá. Není totiž důležité to, co se vám v životě stane, ale to, jak se k tomu dokážete postavit.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden