Moje sladké tajemství

Vyměňte prášky za přírodní pomocníky

Než do sebe každé ráno a večer sypat a polykat jeden prášek za druhým, zkuste si do dobrého jídla přidat přírodní antibiotikum, účinné koření nebo si udělat čaj jako lék i případnou prevenci. Které potraviny jsou k tomu ty nejlepší?

Zázvor

Má příjemně pálivou chuť. Někoho možná odradí jeho zvláštní vůně, ale ta se dá lehce ztlumit trochou citronu. Zkuste si z jeho čerstvé formy udělat rychlý čaj tak, že kořen oškrábete, nakrájíte nebo nastrouháte a zalijete horkou vodou. Až se dostatečně vyluhuje, oslaďte ho medem, a nachlazení nebo nevolnost nebudou mít šanci.

Chilli papričky

Jejich kouzlo spočívá v takzvaném kapsaicinu. To je látka, která umí tlumit bolest. Kromě pojídání chilli papriček je můžete také vyzkoušet přímo na kůži. Dávejte ale pozor, abyste si pokožku nespálila.

Použít můžete i mastičku z papriček (vazelína s rozemletým chilli kořením). Ať už jejich čerstvá, nebo sušená sypká varianta dokáže utlumit nepříjemnou bolest.

Česnek a cibule

Přírodní antibiotikum naleznete právě v česneku díky jeho protizánětlivým účinkům. Má také vysoký obsah síry. Česnek i cibule dokážou nejen zahnat nepříjemnou chřipku, ale také vás proti ní dopředu chránit. Předem zvažte, jestli nejdete po jejich konzumaci do společnosti. Mohou být cítit nejen z úst, ale také z kůže.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden