Moje chvilka pohody

Vymydlete kosmetické štětce. Stačí dětský šampon a voda.

Stejně jako se staráte o svou pleť, měla byste se starat i o kosmetické štětce. Zničíte přítomné bakterie a prodloužíte jejich životnost.

Na štětcích zůstávají nejen zbytky make-upu, ale i krémů, kožního mazu, prachu, odumřelé částečky pokožky a bakterie. To vše ničí jak štětce, tak pleť. Díky jejich pravidelnému čistění prodloužíte životnost štětců, a navíc i líčení a pleť budou vypadat lépe.

Po pleti se nebudou roznášet bakterie, takže se výrazně sníží riziko výskytu pupínků nebo ekzému.

Připravte štětcům šamponovou lázeň

Na čištění štětců můžete použít speciální přípravek určený přímo na čištění štětců (seženete ho v parfumeriích nebo drogeriích), ale pokud za něj nechcete utrácet, můžete sáhnout i po šamponu na jemné nebo dětské vlasy. Pak postupujte následovně.

1. Trošku šamponu naneste do dlaně nebo misky a štětcem ho napěňte nebo jej přímo prsty naneste na štětinky štětce. Nevynechejte ani střed štětce. Všechny štětinky musejí být ponořeny do pěny.

2. Pod tekoucí vlažnou vodou ze štětce všechen šampon jemně vymyjte, dokud nepoteče pouze čistá voda bez pěny. Dávejte pozor na kovovou rukojeť, ať je ve vodě co nejméně ponořena.

3. Do štětinek naneste balzám na vlasy a opět ho opatrně vymyjte. Jakmile poteče pouze čistá voda, štětec je umytý.

4. Prsty z něj vymačkejte přebytečnou vodu, vytvarujte ho a dejte schnout. Na schnutí je vhodné, dát přes něj návlek a společně s ním ho nechat schnout ve sklenici na stojato (štětiny musejí směřovat dolů a díky návleku se nedotýkají dna). Pokud nemáte návlek, sušte jej vodorovně, třeba na poličce.

5. Jednou za čas je nutné umýt i rukojeť a to nejlépe tak, že ji otřete dezinfekčním ubrouskem. Nikdy ji neponořujte do vody, ať se neponičí, jsou tam lepidla, která se mohou uvolnit.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden