Vynikající kuře na víně a rajčatech

Použité suroviny dávají dohromady vzniknout výtečné pikantní omáčce.


Ingredience:


¼ šálku řepkového oleje


1 kuře rozporcovaného na 8 dílů (1,4–1,8 kg)


sůl a pepř


½ šálku hladké mouky


1 lžička rozmarýnu nadrobno


2 stroužky česneku


1 bobkový list


1 mrkev


1 kapie


1 menší cibule


2/3 šálku bílého vína


2 plechovky celých rajčat (800 g)


½ šálku černých oliv


¼ šálku kapar


1 lžíce petržele


Postup:


V pánvi rozehřejte olej. Kuře osolte a opékejte 10–12 minut dohněda a přendejte na talíř. Do pánve přidejte rozmarýn, nadrobno česnek, bobkový list, na kousky mrkev, kapii a cibuli a restujte dozlatova. Přilijte víno a za stálého míchání vařte cca 3 minuty.


Kuře vraťte zpátky do pánve, přidejte rajčata a zvolna přiveďte k varu. Duste zakryté cca 30 minut, dokud není kuře měkké. Poté pokličku sejměte a přimíchejte olivy, kapary a petržel. Hotový pokrm přendejte do servírovací mísy a přelijte omáčkou.

reklama
reklama

Komentáře