Vynikající losos na čerstvém tymiánu

Losos je jednou z nejzdravějších ryb. Zároveň ale i nejtučnějších, proto zasytí i opravdové jedlíky.


Suroviny:


3 až 5 kousků chlazeného lososa


1 citron


2 lžíce másla


3 až 5 snítek tymiánu


sůl, pepř


kvalitní olivový olej


Postup:


Lososa důkladně osušte papírovou utěrkou, ale ještě ho nesolte. Zbytečně by pustil šťávu. Rybu poté ještě pokapejte trochou citronové šťávy a olivového oleje. Na každý kousek ryby nastrouhejte z obou stran také trochu citronové kůry. 


Rozpalte gril. Rybu umístěte na gril, případně grilovací tácek kůží dolů a na každý kousek položte snítku tymiánu, plátek citronu a máslo. Lososa grilujte z každé strany zhruba tři až čtyři minuty, dle toho, jak hodně máte rozpálený gril.


A mezitím rybu osolte. Před servírováním každý kousek pokapejte ještě trochou citronové šťávy. K lososovi si můžete dopřát grilovanou zeleninu, opečené brambory nebo čerstvou křupavou bagetku.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden