Moje šťastná hvězda

Vynikající losos na čerstvém tymiánu

Losos je jednou z nejzdravějších ryb. Zároveň ale i nejtučnějších, proto zasytí i opravdové jedlíky.


Suroviny:


3 až 5 kousků chlazeného lososa


1 citron


2 lžíce másla


3 až 5 snítek tymiánu


sůl, pepř


kvalitní olivový olej


Postup:


Lososa důkladně osušte papírovou utěrkou, ale ještě ho nesolte. Zbytečně by pustil šťávu. Rybu poté ještě pokapejte trochou citronové šťávy a olivového oleje. Na každý kousek ryby nastrouhejte z obou stran také trochu citronové kůry. 


Rozpalte gril. Rybu umístěte na gril, případně grilovací tácek kůží dolů a na každý kousek položte snítku tymiánu, plátek citronu a máslo. Lososa grilujte z každé strany zhruba tři až čtyři minuty, dle toho, jak hodně máte rozpálený gril.


A mezitím rybu osolte. Před servírováním každý kousek pokapejte ještě trochou citronové šťávy. K lososovi si můžete dopřát grilovanou zeleninu, opečené brambory nebo čerstvou křupavou bagetku.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden