Vynikající šomló halušky

Ochutnáním tradičních šomló halušek pokoříte hranici poznání toho, co je opravdu dobré.

Ingredience:

Piškotové těsto:


  • 3 vejce

  • 3 lžíce cukru

  • 3 lžíce mouky

  • kypřicí prášek


Piškotové těsto II.:

  • 3 vejce

  • 170 g krystalového cukru

  • 20 g kakaa

  • 3 lžíce vody

  • 70 g mouky


Poleva:

  • 200 ml mléka

  • kůra z 1 pomeranče

  • 2 až 3 lžíce rumu

  • 1 tabulka čokolády na vaření

  • 100 g másla

  • 1 šlehačka


Postup: 

  • Nejdříve žloutky utřeme s cukrem a kypřicím práškem, pak přidáme mouku a vyšlehané bílky. Těsto vylijeme do formy a pečeme při 170 °C 15 až 17 minut.

  • Příprava druhého těsta je stejná. n Svaříme mléko s pomerančovou kůrou a přidáme rum. Obě vychladlá těsta nakrájíme na malé kostky, lehce je promícháme s pomerančovým mlékem. Dáme zchladit.

  • Uvaříme řidší vanilkový pudink. Rozpustíme čokoládu. Z těsta vykrajujeme lžící noky, zalijeme pudinkem, čokoládou a šlehačkou a podáváme.

reklama
reklama

Komentáře