Moje sladké tajemství

Výroba domácího šamponu

Máte na zahrádce pár kopřiv a doma v květináči několik bylinek? Pak to pro vás bude jednoduchá záležitost. Stačí si připravit pár věcí a pustit se do práce. Co budete potřebovat? Připravte si zelené léčivky podle toho, jaký typ vlasů máte.

Na mastné platí kopřiva, na suché meduňka nebo černý bez. Dále budete potřebovat pár kapek esenciálního oleje, čtyři lžíce nastrouhaného olivového mýdla, převařenou destilovanou vodu a konzervant v případě, že chcete životnost bio šamponu prodloužit.

Na uložení vám poslouží umělohmotná nebo skleněná lahvička. Tu si nakonec můžete i sama popsat a domácí šampon darovat jako hezkou pozornost. Postupujte pomalu Nejprve si převařte jeden hrnek vody. Potom do něho vmíchejte nastrouhané olivové mýdlo a přidejte několik kapek esenciálního oleje podle toho, pro jakou bylinku se do šamponu rozhodnete.

Tu v této fázi také do směsi přidejte. Nechte ji raději do druhého dne pořádně propojit, a teprve poté důkladně přeceďte. Pak už jen stačí vzniklý šampon přelít do lahvičky. Když ho budete skladovat v chladu a temnu, vydrží vám až týden.

Je ale celkem škoda ho někde schovávat. Proto do něho klidně přidejte konzervant a dejte si ho v koupelně na poličku.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden