Můj čas na kafíčko

Vyrobte si domácí šampón a balzám

Lesklé a zdravé vlasy jsou snem každé ženy. Splňte si ho i vy během pár minut!

Už nemusíte utrácet za šampóny a kondicionéry. Pokud máte čas a chuť, vyrobte si je v pohodlí domova. A to přesně podle typu vašich vlasů. Jsou bez jakékoliv chemie, a navíc úžasně voní! Máte své vlasy ráda? Rozmazlujte je! Vůbec se nemusíte bát, že vám příprava zabere spoustu času. Právě naopak! Navíc nebudete své vlasy zatěžovat zbytečnou chemií, která je může oslabit nebo dokonce zničit. Po bylinkách nebo pivu vaše vlasy přímo prahnou!

S levandulí už padat nebudou

Připravte si 200 ml převařené destilované vody, 50g olivového a 20g tenzidu nebo jiného přírodního mýdla a 10g sušené levandule.

Jestli budete chtít šampón konzervovat, nezapomeňte přidat 10ml bylinkového extraktu. V převařené vodě pak rozpusťte nastrouhané olivové mýdlo, přidejte bylinky a nechte přes noc odstát. Ráno přeceďte a přidejte tenzid nebo obyčejné mýdlo. Nekonzervovaný šampón můžete uchovávat až pět dnů.

Jedlá soda odstraňuje mastnotu

Odstraňuje veškeré nečistoty a vlasy vysušuje a narovnává. Proto je skvělým pomocníkem v boji s mastnými vlasy. Po umytí vždy vlasy propláchněte vodou s jablečným octem. K samotné výrobě si připravte půl šálku jedlé sody a 3 šálky vody. Pořádně rozmíchejte a přelijte do nádoby s rozprašovačem. Sodu nevmasírovávejte do hlavy déle než 5 minut.

Pivo vlasy úžasně vyživuje

Smíchejte půl litru piva a litr vody a kondicionér máte hotový. Pivo dodá vlasům vitamíny a minerální látky, a dokonce je i posílí. Po umytí vlasy ještě důkladně propláchněte vodou. Pivo můžete používat i jako tužidlo.

Rozmarýn pro lesk a jemnost

Jeden panák rozmarýnového extraktu přimíchejte do litru a půl filtrované vody. Přilijte 100ml vodky a 150ml vinného octa. Vlasy po umytí kondicionérem již neoplachujte, pouze důkladně vysušte. Koncentrát vám vydrží 4 až 6 měsíců.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden