Můj čas na kafíčko

Vyrobte si domácí šampon a balzám

Trik, který rozhodně stojí za vyzkoušení!

Už nemusíte utrácet za šampony a kondicionéry. Pokud máte dost času a chuť, vyrobte si je sama v pohodlí domova. A to přesně podle typu vašich vlasů. Jsou bez jakékoliv chemie, a navíc úžasně voní! Máte svoje vlasy ráda? Tak je rozmazlujte!

Chcete, abyste měli vyživené vlasy? Zkuste pivo!

Vůbec se nemusíte bát, že vám příprava zabere hodně času. Naopak! Navíc nebudete své vlasy zatěžovat zbytečnou chemií, která je může oslabit, nebo dokonce zničit. Po bylinkách a pivu vaše vlasy přímo prahnou!

S levandulí už padat nebudou

Připravte si 200 ml převařené destilované vody, 50 g olivového oleje a 20 g tenzidu nebo jiného přírodního mýdla a 10 g sušené levandule. Jestli budete chtít šampon konzervovat, nezapomeňte přidat 10 ml bylinkového extraktu.

Všestranného pomocníka si můžete vypěstovat za oknem.

V převařené vodě pak rozpusťte nastrouhané olivové mýdlo, přidejte bylinky a nechte přes noc odstát. Ráno přeceďte a přidejte tenzid či obyčejné mýdlo. Vzniklý šampon můžete uchovávat až pět dnů.

Soda odstraňuje mastnotu

Soda odstraňuje veškeré nečistoty a vlasy vysušuje a narovnává. Proto je skvělým pomocníkem v boji s mastnými vlasy. Po umytí vždy vlasy propláchněte vodou s jablečným octem.

K samotné výrobě si připravte půl šálku jedlé sody a 3 šálky vody. Pořádně rozmíchejte a přelijte do nádoby s rozprašovačem. Sodu nevmasírovávejte do hlavy déle než 5 minut.

Pivo vlasy opravdu vyživuje

Smíchejte 0,5 l piva a 1 l vody, a kondicionér máte hotový. Pivo dodá vlasům vitamíny a minerální látky, a dokonce je i posílí. Po umytí vlasy ještě důkladně propláchněte vodou. Pivo můžete používat také jako zdravé tužidlo na vlasy.

Rozmarýn pro lesk a jemnost

10 lžic rozmarýnového extraktu přimíchejte do 1,5 l fi ltrované vody. Přilijte 100 ml vodky a 150 ml vinného octa. Vlasy po umytí kondicionérem už neoplachujte, jen důkladně vysušte. Koncentrát vám vydrží 4–6 měsíců.

Z Aloe vera porostou

Díky vysokému obsahu vitaminu E, který vyživuje vlasové folikuly, vlasy rychleji porostou a netvoří se lupy. Smíchejte 200 ml gelu z Aloe vera, 2 lžíce kokosového oleje, 10 lžiček jedlé sody a 30 kapek vybraného esenciálního oleje. Přelijte do nádobky a používejte jako šampon.

Pro každé vlasy něco jiného


Domácí šampon si vyrobte podle typu a barvy vašich vlasů. Pro světlé vlasy sáhněte po heřmánku, který vlasy zesvětluje. Pro lámavé vlasy je dobrý rozmarýn. Na suché vlasy je vhodný kostival nebo šalvěj.

Podrážděná pokožka hlavy se zklidní za pomoci měsíčku. S vypadáváním vlasů bojuje zázvor a ibišek, ten se navíc používá i proti šedinám.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden