Můj kousek štěstí

Vyrobte si koupelovou sůl

Koupelové soli jsou prastarý kosmetický přípravek. Sůl dezinfikuje pokožku, napomáhá hojení, působí proti zánětům, podporuje regeneraci tkání. Také blahodárně působí při kožních problémech, jako je i lupénka.

Známé jsou podpůrné účinky u gynekologických zánětů a zánětů močových cest. Solné koupele zajistí celkovou relaxaci, uvolnění kloubů a svalů. A nejen to – pozitivně ovlivňují i psychiku člověka. Koupel s ovesnými vločkami Ideální je hořká sůl, která je součástí mořské vody a minerálních pramenů. Můžete do ní přisypat ovesné vločky, ale nejčastěji se přimíchávají bylinky. Levandule má relaxační účinky, navozuje lepší spánek, působí proti křečím a bolestem. Meduňka působí protizánětlivě a dezinfekčně, navozuje uklidnění. Měsíček představuje balzám pro pokožku, posiluje hojení, pomáhá při kožních defektech. Heřmánek působí protizánětlivě a relaxačně. Šalvěj má dezinfekční a protizánětlivé účinky. Používá se na koupel nohou při mykózách.

Kolik soli si dopřát?

Dávkování si můžete určit sami. Optimální je ale použít na jednu koupel zhruba 100 g soli. Do čisté vany nasypte sůl ve stejný moment, kdy do ní napouštíte vodu ve zvolené teplotě. Prouděním vody ve vaně a občasným promícháním se sůl rozpustí a esence v ní obsažené se uvolní nejen do vody, ale i do prostoru koupelny. Takto připravená koupel je účinná nejen kvůli tomu, že pokožka vstřebá zdravé látky, ale prospívá také psychickému i fyzickému stavu organismu díky vdechování uvolněných esencí.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden