Moje šťastná hvězda

Vyrobte si krém na míru

Máte pleť, která snese jen přírodní kosmetiku a na jakékoli chemické látky reaguje zrudnutím nebo pupínky? Pak potřebujete krém, který vaší pleti dodá potřebné vitaminy a minerály, a navíc zůstane krásná a bezchybná bez jakékoli alergické reakce.

Normální a citlivá pleť

Na krém budete potřebovat dvě lžíce kakaového másla, 90 ml slunečnicového oleje, čtyři lžíce růžové vody a šest kapek santalového oleje. Ve vodní lázni všechny přísady za stálého míchání zahřívejte tak dlouho, dokud se pořádně nepromísí.

Následně směs přelijte do vysoké plastové nádoby a mixérem směs šlehejte tak dlouho, dokud úplně nevychladne. Jakmile bude mít krém pokojovou teplotu, přelijte ho do plastové nebo skleněné uzavíratelné nádoby. Uchovávejte ho v lednici.

Mastná pleť

Leskne se vám pleť a čelo, nos a bradu máte od rána do večera mastné, ačkoli používáte matující ubrousky i jiné přípravky pro mastnou pleť? Poradíme vám, jak si připravit přírodní krém, s nímž už vás mastná pleť trápit nebude.

Připravte si dvě lžíce kakaového másla, 90 ml mandlového oleje, čtyři lžíce čaje z rozmarýnu a tři kapky levandulového oleje. Do mísy ve vodní lázni za stálého míchání přidávejte postupně všechny ingredience, dokud se pořádně nepromíchají.Směs pak opět přelijte do mixovací nádoby a šlehejte do vychladnutí. Krém i v tomto případě uchovávejte v uzavíratelné nádobě v lednici.

Suchá pleť

Loupe se vám kůže? Vytvářejí se na ní suché flíčky, kterých se nemůžete za žádnou cenu zbavit? Odvažte si 7 g včelího vosku a odlijte si dvě lžíce mandlového oleje a dvě lžíce kokosového oleje.
Také budete potřebovat tři kapky růžového oleje a jednu velkou lžíci sypaného zeleného čaje. Ve vodní lázni rozehřejte včelí vosk a přidejte do něj všechny oleje. Směs míchejte tak dlouho, dokud se všechny suroviny nepropojí. Do horké směsi přisypejte zelený čaj a zahřívejte dalších patnáct minut. Pak přeceďte, vyšlehejte mixérem a nechte vychladnout v lednici.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden