Moje sladké tajemství

Vyrobte si krém podle typu pleti

Normální a citlivá pleť

Máte pleť, která snese jen přírodní kosmetiku a na jakékoliv chemické látky reaguje zrudnutím nebo pupínky? Pak potřebujete krém, který vaši pleti dodá potřebné vitaminy a minerály, a navíc zůstane krásná a bezchybná bez jakékoliv alergické reakce.

Na krém budete potřebovat dvě lžíce kakaového másla, 90 ml slunečnicového oleje, čtyři lžíce růžové vody, šest kapek santalového oleje. Ve vodní lázni všechny přísady za stálého míchání zahřívejte tak dlouho, dokud se pořádně nepromísí. Následně směs přelijte do vysoké plastové nádoby a mixérem směs šlehejte tak dlouho, dokud úplně nevychladne. Jakmile bude mít krém pokojovou teplotu, přelijte ho do plastové nebo skleněné uzavíratelné nádoby.

Uchovávejte ho v lednici.

Mastná pleť

Leskne se vám pleť a čelo, nos a bradu máte od rána do večera mastnou, ačkoliv používáte matující ubrousky i jiné přípravky pro mastnou pleť? Poradíme vám, jak si připravit přírodní krém, s nímž už vás mastná pleť trápit nebude. Připravte si dvě lžíce kakaového másla, 90 ml mandlového oleje, čtyři lžíce čaje z rozmarýnu a tři kapky levandulového oleje.

Do mísy ve vodní lázni za stálého míchání přidávejte postupně všechny ingredience, dokud se pořádně všechny nepromíchají. Směs pak opět přelijte do mixovací nádoby a šlehejte do vychladnutí. Krém i v tomto případě uchovávejte v uzavíratelné nádobě v lednici.

Suchá pleť

Loupe se vám kůže? Vytvářejí se na ní suché flíčky, kterých se nemůžete za žádnou cenu zbavit? Vyzkoušejte domácí krém ze zeleného čaje. Odvažte si 7 g včelího vosku a odlijte si dvě lžíce mandlového oleje a dvě lžíce kokosového oleje.

Také budete potřebovat tři kapky růžového oleje a jednu velkou lžíci sypaného zeleného čaje. Ve vodní lázni rozehřejte včelí vosk a přidejte do něj všechny oleje. Směs míchejte tak dlouho, dokud se všechny suroviny nepropojí. Do horké směsi přisypte zelený čaj a pomalu zahřívejte dalších patnáct minut.

Směs pak přeceďte přes jemné plátýnko a vyšlehejte ručním mixérem. Jakmile krém vychladne, přendejte ho do kelímku a dejte do lednice..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden