Moje šťastná hvězda

Vyrobte si levandulový peeling

Zvládne to každý!

Nejenže krásně voní, má také blahodárné účinky. Vaši pleť rozjasní, uvolní a rozzáří. Vyrobit si ho navíc můžete jen v několika jednoduchých krocích a zabere vám to pouhých pár minut.

Do středně velké misky dejte tři lžíce cukru, nejlépe tmavého s co nejjemnějšími krystalky. Přidejte dvě lžičky kokosového oleje a ještě s jednou lžičkou sušených levandulových květů smíchejte dohromady.

Až se směs spojí, vmíchejte tři kapky éterického levandulového oleje. Dokonalý pleťový peeling je hotový. Stačí udělat málo Nechte ho pár hodin odstát, aby se hezky vstřebaly bylinky a provoněly celou směs.

Poté aplikujte na obličej a dekolt. Zbytek dejte do ledničky, kde vydrží několik dní. Z výsledků budete nadšené, s jeho opakováním byste to však neměly přehánět. Běžně si  peeling můžete připravit jednou týdně, jestli ale máte příliš citlivou pokožku, omezte jeho používání na jeden, maximálně dva dny v měsíci.

Zkuste s chmelem Do levandule můžete ovšem doslova ponořit celé tělo. Koupel z této bylinky je tělu velmi prospěšná, zlepšuje krevní oběh a celkově oživuje organismus dětí i dospělých. Krásně se vám po ní bude také usínat.

Pokud máte celkově problémy se spánkem, stačí si levanduli společně s  kozlíkem, tymiánem a chmelem dát do pytlíku a strčit pod polštář. Inhalace této bylinky zklidní bolest svalů a urychluje se  léčba chřipky.

Nemá žádné vedlejší účinky, ve větších dávkách ale omamuje, a tak by se to s jejím používáním nemělo přehánět.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden