Moje šťastná hvězda

Vyrobte si líčidla doma

Nechcete utrácet za drahá líčidla, ale ráda se malujete? Vyrobte si přírodní, která vás zkrášlí a šetří přírodu.

Oční stíny nebo balzám na rty, vyrobit si můžete téměř všechno. Suroviny na výrobu líčidel sežeňte v každé lékárně a větší drogerii.

Barevné oční stíny

Nejprve si připravte menší uzavíratelný kelímek, lžičku jílu, lžičku škrobu, 3 lžičky ultramarínu, půl lžičky speciální zlaté slídy a pár kapek jojobového oleje. Všechny nádoby nejprve vydezinfikujte a pak si v mističce připravte bázi z bentonitového jílu a škrobu.

Přidejte trochu jojobového oleje a ultramarínu v barvě, v níž chcete mít oční stíny. Nakonec přidejte zlatou micu. Všechno dobře promíchejte a přendejte do kelímku.

Vyživující balzám na rty

Co budete potřebovat? Zhruba 18 g mangového másla, 5 g kakaového másla, 5 g včelího vosku, 15 g jojobového oleje, 10 kapek éterického oleje, červený kosmetický oxid a stříbrnou slídu. Včelí vosk, kakaové a mangové máslo ve vodní lázni smíchejte dohromady.

Následně přidejte jojobový olej a dvě kapky éterického oleje. Až úplně nakonec přidejte barvu a slídu. Pokud chcete balzám bezbarvý, barvu vynechte. Dobře promíchejte, přelijte do uzavíratelné nádobky a dejte ztuhnout do lednice.

Matující pudr

V obchodě stojí i několik stovek, vy si ho můžete vyrobit za pár kaček. Potřebujete k tomu jen škrob, oxid zinku, oxid žlutý, červený a hnědý a pár kapek jojobového oleje.

Smíchejte škrob s oxidem zinku v poměru 10 : 1, pak přidejte čtvrt lžičky žluté barvy, následně špetku červené a hnědé. Odstín můžete doladit podle toho, jakou máte pleť. Nakonec přidejte jojobový olej.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden