Moje šťastná hvězda

Vyrobte si nádherné květiny z papíru

Udělejte si sami

Pokud chcete vyrobit krásnou, barevnou a vkusnou dekoraci, sáhněte po obyčejném barevném papíru. Stojí jen pár korun a dá se s nim doslova kouzlit. Jak na to?

Květina lepší než z pouti

Pokud chcete ozdobit dětský pokoj nebo třeba dárek k narozeninám, zkuste vyrobit nádhernou papírovou květinu. Je to snazší, než si myslíte.

A. Při práci se vám bude hodit dekorační raznice. Jde o malou, ale velmi užitečnou plastovou pomůcku na vykrajování nejrůznějších tvarů z papíru. V našem případě budete potřebovat takovou, která umí dobře vykrojit zhruba 15 dlouhých trojúhelníků.

S dekorační raznicí vám půjde práce mnohem rychleji.

B. Každý trojúhelník přehněte napůl a dva rohy ještě směrem do středu. Vznikne vám tak plastický tvar listu.

Ohýbáním získává papír plastický vzhled.

C. Jednotlivé lístky začněte lepit na středové kolečko, které jste si předtím vystřihli ze stejně barevného papíru. Až budou nalepené všechny těsně vedle sebe, vyrobte v následujícím kroku střed květiny.

Lepení jednotlivých lístků vás bude bavit.

D. Z papíru jiné barvy vystřihněte úzký proužek a v něm malé trojúhelníky, takže bude zubatý jako ostří pily. Proužek začněte stáčet do šnečka a sem tam přitom kápněte lepidlo. Vznikne vám ježatý střapec, který přilepíte do středu vaší krásné papírové květiny. Lepší než ze střelnice.

Do středu květiny přijde střapatá ozdoba.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden