Moje sladké tajemství

Vyrobte si speciální tělové máslo

Rády si vyrábíte svou vlastní domácí kosmetiku? Pak máme pro vás skvělý tip na výrobu domácího tělového másla.

Co byste měla vědět předtím, než se pustíte do výroby

Pro výrobu můžete použít jakékoli oleje. Jediné, co je třeba dodržovat, je poměr 75 % tuhých látek a 25 % tekuté složky. Je třeba si též vybrat olej, na který nemáte alergii. Vůbec nejdůležitějším krokem je zchlazení.

Tady se totiž snadno může něco pokazit, když nedodržíte postup. Pokud se směs dostatečně nezchladí, nepodaří se vám následně tělové máslo vyšlehat do ideální konzistence.

Doba trvanlivosti vzniklého másla nejde úplně přesně určit, ale přibližně je to v řádech měsíců, takže se nemusíte ničeho obávat. Za tu dobu už ho budete mít vypotřebované.

Návod na přípravu

Budete potřebovat 1 šálek bio bambuckého másla, 1/2 šálku kokosového oleje a 1/2 šálku mandlového oleje. Nejprve rozpusťte bambucké máslo a kokosový olej ve vodní lázni. Pak hrnec odstraňte ze sporáku a dejte jej vychladnout přirozeně při pokojové teplotě.

Po půlhodině vmíchejte mandlový olej a esenciální oleje podle vlastního výběru. Dejte si ale pozor, abyste správně vybrala, neboť ne všechny éterické oleje jsou šetrné k vaší pokožce.

Nakonec dejte směs do mrazáku nebo ven na mráz. Až začne olej částečně tuhnout, vyšlehejte šlehačem směs, dokud nevznikne konzistence másla. Hotové máslo pak už jen dejte do skleněné nádoby.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden