Moje sladké tajemství

Vyrobte si svůj vlastní domácí hydratační krém

I mastná a smíšená pleť potřebuje hydratovat. Proto si tentokrát zkuste doma vyrobit takový krém, který bude přesně pro vás. Navíc budete vědět, co jste si do něho dala, a nebude vás stát tolik jako drahé krémy z drogerie.

Do krému sice přijdou mastné oleje, ale ty vaší mastné pleti rozhodně nebudou nijak škodit. Neucpávají totiž ve větším množství póry a pleť se tak ještě více nemastí. Kromě olejů do něho nezapomeňte přidat léčivé aloe vera.

Jeho antibakteriální účinky a neúnavný boj se stárnutím pleti se prostě nedá něčím nahradit.

Potřebné oleje

Důležité pro výrobu budou především dva hlavní oleje. Jojobový a kokosový. První z nich bude pleť chránit, hydratovat, ale také čistit a regenerovat.

Zrovna jojobový olej je tak vhodný pro všechny typy pleti. V podstatě se nejedná o typický olej, ale spíše o takový tužší vosk. Proto se po něm pleť ještě více nemastí. Kokosový olej bude zase pleť vyživovat.

Je ideální i pro suchou pokožku, a navíc zacelí vaši pleť v případě, že zrovna trpí nějakou nepříjemnou vyrážkou.

Co je vilínová voda?

Jedná se o speciální složku krému, která pleť stahuje, chladí a osvěžuje.

Je bohatá na antioxidanty a třísloviny. Ty zklidňují zánětlivá onemocnění kůže a její podráždění. Proto si ji obstarejte a nezapomeňte ji do krému přidat. Co dále budete pro výrobu krému potřebovat?

Připravte si...

Výroba krému zahrnuje tři fáze. Na olejovou fázi si připravte už výše zmíněný kokosový a jojobový olej. A to po pěti gramech a tři gramy olivem, což je emulgátor získaný z olivového oleje.

Na druhou vodní fázi použijte sedmdesát gramů vilínové vody a dva a půl gramu glycerinu. Třetí chladicí fáze bude obsahovat dvanáct a půl gramu aloe vera, dvacet kapek vitaminu E a dvacet kapek cosgardu, což je antibakteriální konzervant, který prodlouží trvanlivost.

Dejte se do práce

Do jedné menší žáruvzdorné misky dejte složky olejové fáze. Do druhé pak vilínovou vodu s glycerinem. Obě zahřejte nad vodní lázní na sedmdesát stupňů nejméně dvacet minut. Pak oleje se složkami na bázi vody promixujte po dobu tří minut.

Teprve až krém vychladne na přijatelných čtyřicet stupňů, přidejte aloe vera, cosgard, vitamin E a mixujte další tři minuty..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden