Můj čas na kafíčko

Vyrobte si svůj vlastní parfém

Každá z nás je jedinečná! A stejně je to i s vůní! Někomu sedí a někdo by si ji na sebe v životě nenastříkal. Najděte právě tu svou a vyrobte si ji doma sama!

Ušetříte spoustu peněz za drahé parfémy a ještě získáte jen tu jednu svou originální! Jak na to?

1. Něco málo o parfému

Věděla jste, že každý parfém má svůj vrchol, střed a základ? Jde o různé fáze vůně, které se střídají na vaší pokožce. Každý je specifický jinou složkou parfému. Vrchol působí prvních deset minut a dominuje především citrusovými vůněmi. Střed působí asi půl hodiny, kdy se rozlinou hlavně bylinné vůně jako bazalka, heřmánek nebo levandule. Nakonec se během takzvaného základu uvolní kořeněné vůně a ty trvají až čtyři hodiny. Jsou jimi třeba cedr, santal, čokoláda nebo káva.

2. Smyslný olejový parfém

Co si na něj připravit? Budete potřebovat 10 ml jojobového oleje a několik kapek éterických olejů. Můžete k sobě použít například tóny santalového dřeva, limetky, jasmínu či ambry. Připravte si také menší lahvičku s rozprašovačem. Přísady jednoduše smíchejte a uchovejte v nádobce. A proč si pořídit právě olejový parfém? Hlavně proto, že vydrží déle a je šetrný k vaší pokožce.

Základ parfému tvoří kořeněné těžší vůně.

3. Nezapomeňte si vše napsat Může se stát, že se vám zrovna podaří namíchat svou životní vůni, kterou budete chtít nosit i dál a umíchat si ji znova a znova. Proto byste si měla všechno, co do domácího parfému použijete, poznamenat. Uvidíte, že se vám bude hodit. Především, když budete kombinovat a zkoušet více variant.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden