Moje sladké tajemství

Vyrobte si tělový olej s heřmánkem

Domácí kosmetiku prostě nenahradí žádný kupovaný výrobek! Jednoduše pro to, že je to snadné, levné a máte přehled, co si na svoje tělo dáváte. Tentokrát vám poradíme, jak si vyrobit tělový olejíček na zvláčnění pokožky s nezaměnitelnou vůní heřmánku.

Co budete potřebovat?

Jednotlivé složky nakoupíte v drogerii, lékárně nebo si je objednáte na internetu. Jedná se o běžné oleje a byliny. Připravte si 40 ml makadamového oleje, 50 ml mandlového oleje, 10 ml moringového oleje, 15 kapek heřmánku v jojobě, několik kapek esenciálního heřmánkového oleje a hrst sušených květů heřmánku.

Proč právě tyto ingredience?

Možná se ptáte, proč sáhnout právě po těchto složkách. Například makadamový olej se krásně vstřebává a je vhodný pro všechny typy pleti. Moringový olej se zase získává ze speciálního indického stromu nazývaného strom života a nádherně zjemňuje citlivou a zánětlivou pleť.

O účincích heřmánku snad ani není potřeba mluvit. Je sám o sobě zklidňující a protizánětlivý. Pusťte se do práce Nejprve slijte dohromady všechny oleje. Do menší lahvičky nasypte sušený heřmánek a zalijte ho oleji.

Nakonec přidejte pár kapek voňavého oleje. Obsah lahvičky protřepte a nechte ji pár hodin ustálit než si ji nanesete na tělo, aby se složky propojily. Hotový olej můžete použít nejen na zvláčnění pokožky, ale také si jím potřít kůži před spaním pro klidné snění.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden