Můj čas na kafíčko

Vyrobte si vlastní hojivou tyčinku

V zimě nás víc než kdy jindy trápí oděrky, popraskané rty, prasklé koutky nebo suché lokty. Chcete mít doma tohohle malého pomocníka, který vám s těmito nešvary rychle a levně pomůže?

Nemusíte pro něj nikam do lékárny ani drogerie. Vyrobte si ho úplně sama a v pohodní vašeho domova!

Co budete na výrobu potřebovat?

Na přípravu hojivé tyčinky si připravte 2 gramy včelího vosku, 1 gram konopného oleje, 1 gram šípkového oleje, 2 gramy bambuckého másla, 1 gram kakaového másla, 2 gramy oxidu zinečnatého a pár kapek levandule. Nezapomeňte také, že vytvořenou směs musíte v něčem uchovávat. Proto si připravte ideální nádobku.

konopní olej

Jak na to?

Včelí vosk, všechna másla a oleje dejte do skleněné misky nebo zavařovací sklenice a nechte rozpustit ve vodní lázni. Čas od času směs promíchejte, aby se všechny přidané složky pořádně spojily. Nejlépe vám to půjde s metličkou. Směs odstavte a nechte trochu vychladnout. Pak přidejte oxid a nakonec esenciální olej. Ještě jednou důkladně promíchejte a rozdělte do několika nádobek. Vytvořený hojivý balzám uchovávejte v ledničce, aby se neroztékal a byl po ruce pro každodenní rychlé použití.

Kdy tyčinku ideálně používat?

Léčivá tyčinka bude hojit a chránit vaši pokožku. Nejlepší je nanášet vytvořenou mastičku na kůži na noc. Šípkový olej ji totiž může lehce zabarvit do oranžova. Vaše oděrky ale do rána zmizí a vy se ráno probudíte jako znovuzrozená a připravená v plné síle na další den!

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden