Můj čas na kafíčko

Vyrobte si vlastní pleťovou vodu!

Máte velmi citlivou pleť a nechcete se spoléhat na to, co všechno zakoupená pleťová voda obsahuje? Žádný problém! Namíchejte si vlastní přímo v pohodní vašeho domova! Je to velmi jednoduché a nebudete na to skoro nic potřebovat.

Co si předem nakoupit?

Než začnete, pořádně si rozmyslete, jakou vůni chcete, aby vaše nová pleťová voda měla. Podle toho si sežeňte ingredience a k tomu si připravte univerzální destilovanou vodu. Přidat můžete i pár bylinek. Které máte doma. Dopředu si vyčleňte nějakou menší umělohmotnou lahvičku.

Růžové či jablečné tonikum!

Pokud máte ráda květinové vůně, povařte v destilované vodě několik plátků růží, dokud se voda lehce neobarví. Přidat můžete i nějaké koření, ale dejte dobrý pozor, aby se vůně vzájemně nekryly nebo aby vám na pleti nevadilo. Nevhodná jsou například jakkoliv pálivá koření. Vodu zceďte, nalijte do lahvičky a nechte zchladnout. Jestli dáváte přednost spíš ovocným vůním můžete smíchat stoprocentní jablečnou šťávu bez přidaných cukrů destilovanou vodou v poměru jedna ku jedné. Pořádně promíchejte a je to! Pleťovou vodu můžete po použití z obličeje buď opláchnout nebo nechat zaschnout a působit delší dobu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden