Můj čas na kafíčko

Vyrobte si výživný krém na ruce

Také chcete vlastnit svůj vlastnoručně vyrobený krém, o kterém víte, co přesně obsahuje? Nebo máte citlivou pokožku a taková domácí kosmetika je pro vás téměř nutností? Hřejivý heřmánkový krém se vám bude hodit pro zahřátí i hydrataci například večer před usínáním.
Navíc vás jeho květinová vůně spolehlivě ukolébá k spánku. Tak na nic nečekejte a pusťte se do toho! I když budete krém vyrábět v pohodlí domova, budete k tomu potřebovat pár ingrediencí.

Co si nakoupit?

Především si kupte kokosový a sezamový olej, bambucké a kakaové máslo, glycerin, pár kapek esenciálního heřmánkového oleje a vitaminu E. Potom si ještě připravte menší hrnek, mističku a lžičku na míchání a menší umělohmotnou nádobu na samotný krém.

Jak na výrobu?

Ze všeho nejdřív pomalu roztavte ve vodní lázni obě dvě másla. Od každého vám bude stačit 10 g. Potom je odstavte a nechtě zchladnout. Následně do nich ručně vmíchejte 3 g glycerinu. Nakonec přidejte vonný olejíček a vitamin E. Vše důkladně vyšlehejte a vzniklou směs nalijte do připraveného kalíšku. Ten dejte na několik minut zatuhnout do ledničky. Myslete však na to, že ho s sebou možná budete chtít nosit i ven, takže jeho velikost přizpůsobte velikosti své kabelky. Skvělou výhodou heřmánku jsou také jeho silně hojivé a antibakteriální účinky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden