Můj čas na kafíčko

Vyrobte si výživný krém na ruce

Také toužíte mít doma svůj ručně vyrobený krém, do kterého víte, co si sama přidáte? Nebo máte citlivou pokožku a taková domácí kosmetika je pro vás skoro nezbytností?

Hřejivý heřmánkový krém se vám bude hodit pro zahřátí i hydrataci například večer před usínáním. Navíc vás jeho květinová vůně příjemně ukolébá. Tak už na nic nečekejte a pusťte se do toho!

Co si nakoupit?

I když budete krém vyrábět sama v pohodní domova, budete k tomu potřebovat pár ingrediencí. Především pak kokosový a sezamový olej, bambucké a kakaové máslo, glycerin, pár kapek esenciálního heřmánkového oleje a vitamínu E. Doma si pak připravte ještě menší hrnec, malou mističku na míchání a menší umělohmotnou nádobku na samotný vzniklý krém. Jestli nebudete dostatečně spokojená s ručním vyšleháním, budete na došlehání muset použít ruční mixér.

Kromě opojné vůně heřmánek i účinně hojí.

Jak na výrobu?

Nejprve ze všeho roztavte pomalu ve vodní lázni obě dvě másla. Od každého vám bude stačit 10 g. Potom je odstavte a nechtě zchladnout. Následně do nich ručně vmíchejte 3 g glycerinu. Nakonec přidejte vonný olejíček a vitamín E. Vše důkladně vyšlehejte a vzniklou směs nalijte do připraveného kalíšku. Ten dejte na několik minut zatuhnout do ledničky. Myslete na to, že ho sebou možná budete chtít nosit i ven, takže jeho velikost přizpůsobte velikosti své kabelky. Skvělou výhodou heřmánku jou vedle jeho příjemné vůně také jeho silně hojivé a antibakteriální účinky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden