Výtečné ředkvičkové pesto

Suroviny:

50 g čerstvých listů ředkvičky

20 g strouhaného parmazánu nebo jiného tvrdého sýru

30 g piniových oříšků (použít můžete ale i jiné, třeba vlašské nebo lískové)

5–6 lžic panenského olivového oleje (nebo jiného za studena lisovaného oleje)

2 stroužky česneku

sůl, pepř

Ředkvičkové pesto je nabité vitaminy.

Postup:

Mladé ředkvičkové listy zbavte tužších řapíků, důkladně je omyjte a nechte oschnout.

Vložte je do mixéru, přidejte oříšky, najemno nastrouhaný parmazán, prolisovaný česnek a kvalitní olivový olej. Osolte, opepřete a promixujte do požadované konzistence (pesto může být hladké nebo hrubší, záleží, jak je máte rádi). V případě potřeby přilijte více rostlinného oleje.

Nakonec už stačí jen pesto ještě dochutit solí a pepřem a dát je do čisté, uzavíratelné skleničky.

Pesto skladujte v lednici a spotřebujte jej do několika dnů.

Pokud jste až dosud listy ředkviček vyhazovali, uděláte-li si tenhle recept, už to dělat nebudete. Pesto má totiž široké použití, hodí se k těstovinám, na chleba či tousty, do salátů i polévek. A ještě jeden tip pro vás máme.

Stačí 2 lžíce tohoto pesta rozmixovat s 1 plnotučným tvarohem, a máte vynikající zdravou pomazánku vhodnou třeba k namazání na tmavý chléb. Ať už ředkvičkové pesto použijete k těstovinám, nebo je zamícháte do zeleninového salátu, získáte vynikající lahůdku nabitou prospěšnými vitaminy.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden