Můj čas na kafíčko

Výtečné ředkvičkové pesto

Suroviny:

50 g čerstvých listů ředkvičky

20 g strouhaného parmazánu nebo jiného tvrdého sýru

30 g piniových oříšků (použít můžete ale i jiné, třeba vlašské nebo lískové)

5–6 lžic panenského olivového oleje (nebo jiného za studena lisovaného oleje)

2 stroužky česneku

sůl, pepř

Ředkvičkové pesto je nabité vitaminy.

Postup:

Mladé ředkvičkové listy zbavte tužších řapíků, důkladně je omyjte a nechte oschnout.

Vložte je do mixéru, přidejte oříšky, najemno nastrouhaný parmazán, prolisovaný česnek a kvalitní olivový olej. Osolte, opepřete a promixujte do požadované konzistence (pesto může být hladké nebo hrubší, záleží, jak je máte rádi). V případě potřeby přilijte více rostlinného oleje.

Nakonec už stačí jen pesto ještě dochutit solí a pepřem a dát je do čisté, uzavíratelné skleničky.

Pesto skladujte v lednici a spotřebujte jej do několika dnů.

Pokud jste až dosud listy ředkviček vyhazovali, uděláte-li si tenhle recept, už to dělat nebudete. Pesto má totiž široké použití, hodí se k těstovinám, na chleba či tousty, do salátů i polévek. A ještě jeden tip pro vás máme.

Stačí 2 lžíce tohoto pesta rozmixovat s 1 plnotučným tvarohem, a máte vynikající zdravou pomazánku vhodnou třeba k namazání na tmavý chléb. Ať už ředkvičkové pesto použijete k těstovinám, nebo je zamícháte do zeleninového salátu, získáte vynikající lahůdku nabitou prospěšnými vitaminy.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden