Moje šťastná hvězda

Výtečné těstoviny s fetou a rajčaty

Těstoviny miluje snad každý z nás.


Rychlou přípravu z pár surovin a vynikající chuť jistě oceníte i vy. Tak šup do kuchyně!


Ingredience:


500 g těstovin (v suchém stavu)


250 g sýru feta


500 g cherry rajčátek


5–6 stroužků česneku


bylinky (třeba oregano, bazalka, petrželka)


½ cibule


½  šálku olivového oleje


½ lžičky chilli vloček


½ lžičky mletého pepře


Postup:


Rozehřejte troubu na 220 °C. Do menšího pekáče (kolem rajčat a fety by nemělo být moc volného místa) dejte celá cherry rajčátka, nasekanou cibuli, celé oloupané stroužky česneku, sušenou bazalku a oregano, pepř a chilli vločky a vše zalijte většinou olivového oleje (uschovejte asi 2 lžíce na později).


Doprostřed položte celý bloček sýru feta a pokapejte zbylým olivovým olejem. Vložte do trouby a pečte 25 až 35 minut podle toho, jak moc dozlatova chcete mít opečená rajčátka.


Ta by měla být lehce dozlatova a sýr by měl být měkký a lehce se roztékat. Pokud by se rajčátka začala připalovat, snižte teplotu na 180 °C.


Zatímco se rajčátka pečou, uvařte těstoviny v osolené vodě tak, aby byly al dente. Při slévání uschovejte hrnek vody z vaření. Vyberte ideálně krátké těstoviny s vroubky nebo záhyby, kde se lépe zachytí omáčka, což není od věci.


Když jsou rajčátka upečená, vidličkou je mírně rozmačkejte. Společně se sýrem vše promíchejte v hrubou omáčku.


Smíchejte s uvařenými těstovinami, případně přilijte trochu uschované vody, pokud by se těstoviny zdály suché. Nakonec vmíchejte nasekané čerstvé bylinky a servírujte. Kromě bazalky či petrželky můžete do těstovin zamíchat i baby špenát nebo rukolu.


Náše tipy


Použijte menší pekáček, kam se rajčátka a feta akorát vejdou a nebude kolem příliš volného místa.


Snažte se použít co nejsladší cherry rajčátka, jejich chuť skvěle vyváží výraznou slanou chuť feta sýru.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden