Výtečný chřestový chlebíček

Suroviny:  100 ml olivového oleje  300 g zeleného chřestu  200 g hladké mouky  2 lžičky prášku do pečiva  1 lžíce tymiánových lístků  sůl a pepř  3 vejce  100 ml mléka  100 g nakládaných sušených rajčat  plná hrst vypeckovaných černých oliv  100 g strouhaného čedaru nebo ementálu

Postup: Troubu předehřejeme na 190 °C. Olejem vymažeme formu na chleba o rozměrech zhruba 22×10×5 cm. Chřest 2 minuty povaříme v osolené vodě, scedíme a ihned ochladíme pod proudem tekoucí vody. Osušíme. Hladkou mouku smícháme ve velké míse s práškem do pečiva a tymiánovými lístky.

Přisypeme sůl a pepř. Promícháme a uprostřed uděláme důlek, do něj vyklepneme vajíčka, přilijeme mléko, olej a propracujeme do hladkého těsta. Pár kousků chřestu dáme stranou, stejně jako pár oliv. Zbylý chřest, rajčata, většinu oliv a dvě třetiny sýru vmícháme do těsta. Přelijeme do formy, navrch dáme zbylý chřest i olivy a posypeme zbylým sýrem. Pečeme 35 až 40 minut. Necháme 5 minut stát ve formě a poté vyklopíme.

reklama
reklama

Komentáře