Připravíme si asi 250 g starších žemlí, které pokrájíme na kostičky, zvlhčíme je 250 ml mléka rozšlehaného se 2 žloutky a špetkou soli a necháme prosáknout. Po chvilce vmícháme 20 g rozehřátého másla, 40 g mouky, tuhý sníh ze 2 bílků a těsto vytvarované do šišky vložíme do navlhčeného, vyždímaného ubrousku.
Ubrousek ovineme kolem knedlíku, na obou koncích zavážeme provázkem nebo nití, potom ještě o 1 cm dále, vložíme do osolené vody a vaříme mírným varem. Po 5 minutách varu nitě těsně u těsta rozstřihneme, knedlík obrátíme a vaříme ještě asi 20 minut.
Uvařený knedlík vybalíme z ubrousku, ostrým tenkým nožem nebo kráječem na knedlíky nakrájíme na kolečka a servírujeme.
Zvládnete ji připravit za pár minut a zasytí i opravdové jedlíky. Ingredience:1 střední cuketa1 hrnek strouhaného sýra250 ml smetany ke šlehánísůl, pepř1 čajová lžička kari koření1 stroužek česneku1 větší cibule3 lžíce olivového oleječerstvá petrželka na ozdobuPostup:Cuketu ...
Zvládnete ji připravit za pár minut a zasytí i opravdové jedlíky. Ingredience:1 střední cuketa1 hrnek strouhaného sýra250 ml smetany ke šlehánísůl, pepř1 čajová lžička kari koření1 stroužek česneku1 větší cibule3 lžíce olivového oleječerstvá petrželka na ozdobuPostup:Cuketu ...
Polévka je tak vydatná, že vás dostatečně zasytí i bez následujícího chodu. Místo smetany do ní můžete přidat dvě lžíce ricotty. Místo klobásy v ní bude chutnat také opečená anglická slanina. Ingredience: 4 porce 300 g květáku300 g brambor1 cibule1 lžíce másla½ lžičky drceného ...
Polévka je tak vydatná, že vás dostatečně zasytí i bez následujícího chodu. Místo smetany do ní můžete přidat dvě lžíce ricotty. Místo klobásy v ní bude chutnat také opečená anglická slanina. Ingredience: 4 porce 300 g květáku300 g brambor1 cibule1 lžíce másla½ lžičky drceného ...
Suroviny: 250 g těstovin tagliatelle 500 g kuřecích prsou 150 g strouhaného parmazánu 1 střední cuketa 100 g slaniny – kostky 500 g drcených rajčat v konzervě olivový olej 1 ks česnek oregano sůl pepř Postup: Kuřecí maso si nakrájíme na drobné kousky a společně s kostkami ...
Suroviny: 250 g těstovin tagliatelle 500 g kuřecích prsou 150 g strouhaného parmazánu 1 střední cuketa 100 g slaniny – kostky 500 g drcených rajčat v konzervě olivový olej 1 ks česnek oregano sůl pepř Postup: Kuřecí maso si nakrájíme na drobné kousky a společně s kostkami ...
Plněné cukety jsou vhodné na gril i do trouby. A jistojistě si na nich pochutnají i vaše vnoučata. Ingredience:1 velká cuketa nebo 2 malé250 g mletého hovězího nebo vepřového masa1 hrnek strouhaného sýra, nejlépe čedaru nebo goudy2 lžíce sušené majoránky2 stroužky česneku4 lžíce ...
Plněné cukety jsou vhodné na gril i do trouby. A jistojistě si na nich pochutnají i vaše vnoučata. Ingredience:1 velká cuketa nebo 2 malé250 g mletého hovězího nebo vepřového masa1 hrnek strouhaného sýra, nejlépe čedaru nebo goudy2 lžíce sušené majoránky2 stroužky česneku4 lžíce ...
Poctivý hovězí vývar si můžete připravit také do zásoby a použít ho později na přípravu dalších polévek nebo i omáček. K tomu účelu můžete vývar také snadno zamrazit. Ingredience: 4 porce300 g hovězího masa na polévku1 mrkev1 cibule2 jarní cibulky1 stroužek česnekusůl6 kuliček ...
Poctivý hovězí vývar si můžete připravit také do zásoby a použít ho později na přípravu dalších polévek nebo i omáček. K tomu účelu můžete vývar také snadno zamrazit. Ingredience: 4 porce300 g hovězího masa na polévku1 mrkev1 cibule2 jarní cibulky1 stroužek česnekusůl6 kuliček ...
Suroviny: 1 větší květák olivový olej dle potřeby kari koření chilli koření mořská sůl nahrubo drcený pepř několik stroužků česneku vcelku ru. Nedělejte je tenčí, protože by se vám při pečení rozpadly. Na pánvičce nebo ve velkém talíři smíchejte olej se solí a kořením a každý ...
Suroviny: 1 větší květák olivový olej dle potřeby kari koření chilli koření mořská sůl nahrubo drcený pepř několik stroužků česneku vcelku ru. Nedělejte je tenčí, protože by se vám při pečení rozpadly. Na pánvičce nebo ve velkém talíři smíchejte olej se solí a kořením a každý ...