Můj čas na kafíčko

Využijte rakytník pro svůj prospěch

Oranžové plody rakytníku řešetlákového jsou pokladem plným zdraví prospěšných látek.

Olejovitá dužina rakytníkových plodů má žlutooranžovou barvu, příjemnou, sladkokyselou chuť a je plná zdraví prospěšných látek. Obsahuje provitamin A, vitaminy skupiny B, céčko, celou řadu minerálních látek, flavonoidy a nenasycené mastné kyseliny.

Rakytník řešetlákový je možné užívat dlouhodobě, nárazově i ve formě léčebných kúr. Rakytnník je proto oblíbený pro vnitřní i vnější použití a stal se nepostradatelnou součástí přírodní medicíny.

Rakytník je plný prospěšných látek.

Prevence proti chřipce

Rakytník se užívá především pro posílení imunity, proti únavě nebo při chřipce. Díky vysokému obsahu antioxidantů pomáhá chránit tělo před škodlivými volnými radikály, zvyšuje jeho odolnost vůči infekcím, působí antibakteriálně a protizánětlivě.

Také pozitivně ovlivňuje činnost jater, plic a trávicí soustavy. Působí detoxikačně, podporuje hojení žaludeční sliznice a brání rozvoji žaludečních vředů.

Léčí kožní problémy

Rakytník má pozitivní vliv také na pokožku. Díky silným regeneračním účinkům podporuje hojení ran (spáleniny, omrzliny) a pozitivně působí při léčbě kožních onemocnění (ekzémy, akné či atopická dermatitida).

Nejlépe využijete účinků rakytníku, když budete užívat olej z něj vyrobený. Ten je vhodný zejména pro osoby trpící průjmem i zácpou, žaludečními vředy nebo různými záněty žaludku.

Podporuje imunitu

Zároveň je skvělou alternativou pro ty, kdo hledají účinnou prevenci nebo chtějí podpořit imunitu organismu a dodat tělu potřebné živiny. Ocení jej i lidé, kteří se léčí s onemocněním štítné žlázy, mají cukrovku nebo choroby jater. Rovněž je skvělým přírodním doplňkem pro všechny, kdo procházejí náročnou léčbou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden