Můj čas na kafíčko

Využijte v kosmetice kozí mléko

Věděla jste, že už staří Římané považovali kozí mléko za elixír krásy a dlouhověkosti? Obsahuje totiž velké množství vitaminů, minerálů a kyseliny listové. Vyzkoušejte ho.

Není už tak proto žádným překvapením, že se kozí mléko používá při nejrůznějších onemocněních kůže a přidává se do kosmetických přípravků. Jeho používání vám zajistí nejen mladistvý vzhled, ale také úžasnou hydrataci. Důležitými složkami z něj jsou především tuk a syrovátka. Zatímco tuk chrání pokožku jako povrchový film, syrovátka zabraňuje vysušování a zlepšují prokrvení.

Výživný proteinový pleťový krém

Z kozího mléka je vyrábí třeba 24hodinový krém plný proteinů. Pleť je tak v dobré kondici po celý den. Pomocí velkého množství léčivých látek vytváří také dokonalé pH. Jakmile ho budete na pleť aplikovat, hned se zklidní a zacelí. Krém je tak vhodný především pro hodně namáhanou a unavenou pokožku. Že se bojíte nepříjemného kozího zápachu? To u krému z kozího mléka opravdu nemusíte. Výtažky se totiž odebírají přímo z čerstvého kozího mléka, které má tu výhodu, že nezapáchá.

Že jste o něm v souvislosti s krémy ještě neslyšela? Pak je nejvyšší čas.

Koupel proti stresu a únavě

Kozí mléko můžete také využít ke každodenní koupeli. Vyrábí se z něho totiž speciální mléčná sůl, která v teplé vodě osvěžuje a revitalizuje pokožku. Příjemná vůně z vás navíc odplaví stres a únavu. Je také skvělým pomocníkem, pokud vás trápí problémy s těžkýma nohama nebo jste měla přes den velkou fyzickou zátěž. Jakmile z koupele vylezete, ucítíte příjemně hebkou a vláčnou pokožku.

Tělové máslo na hydrataci

Toto máslo je skvělé v tom, že je naprosto přírodní. Podobně jako krém pokožku vyživuje, hydratuje a zjemňuje. Díky vitaminům bude vaše kůže pomaleji stárnout. K tomu bude dokonale hebká a voňavá. Součástí jsou i přírodní oleje bez konzervantů a barviv.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden