Hovězí vývar s knedlíčky se řadí mezi nejoblíbenější polévky.
Příprava: 2 hod 25 minut
Náročnost: ***
Cena za porci: 27 Kč
Suroviny na 4 porce
- 250 g hovězího předního
- 1 cibule
- svazek bylinek
- 2 mrkve
- 1 petržel
- ½ celeru
- sůl
Na knedlíčky:
- 100 g vepřových jater
- 1 vejce
- 1 lžička másla
- sůl, pepř
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička sušené majoránky
- strouhanka dle potřeby
Postup
1. Maso zalijte 2 l vody, přidejte oloupanou a překrojenou cibuli a svázané bylinky. Na slabém plameni nechte táhnout 90 minut. 40 minut před koncem vaření přidejte mrkev, petržel a celer.
2. Játra očistěte a rozmixujte s vejcem a máslem. Okořeňte, přidejte strouhanku a z hmoty vytvarujte asi 20 kuliček. Odložte do lednice.
3. Vývar přeceďte, maso oberte od kostí a nakrájejte, zeleninu pokrájejte. Vraťte do polévky, přiveďte k varu, přidejte játrové kuličky a vařte 12 minut.