Vývar s játrovými knedlíčky

Hovězí vývar s knedlíčky se řadí mezi nejoblíbenější polévky.

Příprava: 2 hod 25 minut

Náročnost: ***

Cena za porci: 27 Kč

Suroviny na 4 porce

- 250 g hovězího předního

- 1 cibule

- svazek bylinek

- 2 mrkve

- 1 petržel

- ½ celeru

- sůl

Na knedlíčky:

- 100 g vepřových jater

- 1 vejce

- 1 lžička másla

- sůl, pepř

- 2 stroužky česneku

- 1 lžička sušené majoránky

- strouhanka dle potřeby

Postup

1. Maso zalijte 2 l vody, přidejte oloupanou a překrojenou cibuli a svázané bylinky. Na slabém plameni nechte táhnout 90 minut. 40 minut před koncem vaření přidejte mrkev, petržel a celer.

2. Játra očistěte a rozmixujte s vejcem a máslem. Okořeňte, přidejte strouhanku a z hmoty vytvarujte asi 20 kuliček. Odložte do lednice.

3. Vývar přeceďte, maso oberte od kostí a nakrájejte, zeleninu pokrájejte. Vraťte do polévky, přiveďte k varu, přidejte játrové kuličky a vařte 12 minut.

reklama

Komentáře

reklama