Vývar s vínem a zeleninou

Domácí vývar se zeleninou

Suroviny na 4–6 porcí:

králičí skelet, kosti a odřezky

500 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)

1 cibule

4 bobkové listy

0,1 l bílého vína

6 kuliček nového koření

12 kuliček celého pepře

sůl, sádlo nebo olej

Postup:

Králičí kosti nasekáme, zeleninu nakrájíme na větší kusy a vše prudce opečeme na tuku (cibuli neloupeme). Zalijeme vínem, přidáme koření, studenou vodu a osolíme. Přivedeme k varu, plotnu stáhneme na minimum a vývar „táhneme“ alespoň 3 hodiny. Poté jej přes plátno přecedíme. Vybereme kousky masa a zeleninu, kterou ještě pokrájíme a vložíme zpět do vývaru. Můžeme zavařit domácí nudle, nebo rozklepnout vajíčko.

reklama
reklama

Komentáře