Moje šťastná hvězda

Vyživující pleťové masky

Zdá se vám, že máte příliš vrásek? Nebo snad toužíte po více vyživené pleti? Domácích masek existuje bezpočet, ale které jsou ty nejlepší?

Představíme vám jich hned několik. Vyrobíte si je za pár korun a z přísad, které seženete v každém supermarketu, lékárně či drogerii.

Z ovesných vloček

Máte smíšenou, nebo spíše mastnou pleť? Ovesné vločky vám v tomto případě poslouží nejlépe. Jeden vaječný žloutek smíchejte s lžící kvalitního olivového oleje a půl šálkem ovesných vloček.

Ty lze předem rozmixovat v mixéru, aby byla maska jemnější. Všechno smíchejte dohromady a naneste na obličej a dekolt. Nechte působit dvacet minut a následně masku opláchněte vlažnou vodou.

Rajčata a jogurt

Vypadá vaše pleť unaveně a bez života? Máte zašedlé oční okolí? Sáhněte po rajčeti. Jedno menší zbavte slupky a rozmačkejte ho vidličkou.

Přidejte dvě lžíce plnotučného bílého jogurtu anebo tučného tvarohu a jednu lžíci mandlového nebo olivového oleje. Pořádně rozmíchejte, ale nemixujte.

Masku naneste na obličej a nechte působit deset minut. Pak ji opláchněte teplou vodou a použijte denní krém.

Banán proti vráskám

Jeden velký banán rozmačkejte, smíchejte s lžicí bílého jogurtu a lžící olivového oleje. Masku nechte na obličeji a dekoltu působit alespoň patnáct minut. Opakujte alespoň dvakrát až třikrát týdně.

Okurka vyživuje

Pro suchou pleť se nejlépe hodí okurka. Dvě lžíce šťávy ze salátové okurky smíchejte se dvěma lžícimi sladké smetany. Následně si ušlehejte sníh ze dvou bílků. Přidejte k okurce a smetaně. Naneste na obličej a vyčkejte dvacet minut.

Med pro zářivou pleť

Jednu polévkovou lžíci medu smíchejte s jedním ušlehaným bílkem. Přidejte 50 g celozrnné mouky. Smíchejte a naneste na dekolt i obličej. Masku nechte působit patnáct minut.

Nastrouhané jablko

Jedno velké zelené jablko nastrouhejte najemno, smíchejte s trochou skořice a opět aplikujte na obličej a dekolt.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden